#Plogging (of #Plogga) is een fitnesstrend die in oktober 2016 werd bedacht door de milieubewuste Zweedse jogger Erik Ahlström. Tijdens het joggen begon hij rondzwervend vuil te verzamelen en zijn 'buit' op Instagram te posten alvorens het in de vuilnisbak te deponeren. De term is een samentreksel van ‘jogging’ (joggen) en het Zweedse ‘plocka’ (verzamelen).

Vondelhof Denderhoutem wil als geëngageerde sportclub met deze creatieve oplossing een klein steentje bijdragen aan een oplossing voor het wereldwijde probleem met rondzwervend vuil met de organisatie van plogging-acties in Groot-Haaltert. Na een succesvolle eerste plogging in het voorjaar van 2019 gaan we ook voor een proper najaar!

Beste sportievelingen, vergis jullie niet: plogging wordt terecht een fitnesstrend genoemd! Bovenop het joggen levert het nl. een extra oefening op voor je benen en je middenrif wanneer je -via squats- door de benen gaat om afval op te rapen.

Plogging kan uiteraard ook beoefend worden door fietsers of wandelaars. 2 activiteiten die ook regelmatig gaan georganiseerd worden door het Vondelhof.

Praktisch:

  • Wil je deelnemen al joggend, wandelend of fietsend? Of op een andere manier handje toesteken? Laat het ons weten via dit formulier.(*) 
  • De bedoeling is om minimaal met een 4-tal teams van 2 à 5 personen uit te rukken. Maar we hopen op meer ;-) Idealiter per jog- of wandelteam 1 'logistieke' medewerker die (fietsend?) het team kan bijstaan (en ook af en toe een fotootje kan nemen).
  • Datum & tijdstip: zondag 20/10/2019 van 10u00 tot 14u00 [OPGELET: datum werd aangepast t.o.v. eerst aangekondigde 29/09 !]
  • Start- en aankomstplaats: chalet in het Vondelhof (Vondelen 14 Denderhoutem; evt. andere startplaats in functie van jouw eigen route of schema? Geen probleem, laat het ons weten!)
  • Plogging-materiaal wordt voorzien. We raden wel aan evt. zelf handschoentjes mee te nemen.
  • Gratis warme drank of borrel en hapje voor alle deelnemers bij inlevering van hun buit. Online-inschrijving verplicht! Klik hier

Vragen kunnen ook altijd gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

(*) Belangrijk i.k.v. verzekering: alle leden zijn uiteraard verzekerd via de verzekering van Vondelhof vzw. Niet-leden zijn van harte welkom, maar dienen hun eigen verzekering aan te spreken in heel uitzonderlijk geval van -al dan niet lichamelijke- schade.